Donatien


Sinds 2005 hou ik me met veel plezier bezig met het onderzoeken en evalueren van de effectiviteit van sociaal maatschappelijke (hulp)programma’s in ontwikkelingslanden, evenals interventies binnen het Nederlandse sociale domein. Als thematisch expert op het raakvlak van kinderrechten, gender, voorlichtingscampagnes en beleidsbeïnvloeding, heb ik vele onderzoeksverslagen geschreven en begeleid in opdracht van maatschappelijke organisaties en overheden. Daarvoor werkte ik 3 jaar als onderzoeker aan de Universiteit van Groningen, waar ik vooral fundamenteel theoretisch onderzoek uitvoerde, en ook studenten begeleidde. Als Sociaal Psycholoog ben ik aan de Universiteit van Utrecht opgeleid als kwantitatief onderzoeker, maar in het toegepaste onderzoek dat ik uitvoer gebruik ik deze onderzoeksmethodes met name in combinatie met participatieve kwalitatieve methodes. Als scriptiebegeleider pak ik graag een coachende rol en vind ik het inspirerend om studenten in hun kracht te zetten.

Naast mijn werk hou ik van zeilen en reizen, en het liefst een combinatie van die twee. In 2016-2018 zeilde ik met mijn gezin vanuit Nederland een ‘rondje Atlantic.’ Op het vaste land houd ik van een lange wandeling en gezelligheid met vrienden.

Student WO Arbeids-en Organisatiepsychologie

Ik kon goed merken dat Moniek wist waar ze het over had. Ook wist ze voor mij ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier uit te leggen. Ze wist goed de hoofd- van de bijzaken te onderscheiden. Ik merkte dat Moniek goed afstemde op mijn behoeften. Daarnaast vond ik het heel fijn dat ze alles uit wilde leggen (ook wanneer dat meer dan één keer nodig was). Het contact en de wijze van begeleiden was prettig en flexibel. De inhoudelijke diepgang was sterk. Ik begrijp nu beter welke stappen ik doorlopen heb, en heb ondanks de begeleiding wel het gevoel dat ik het zelf gedaan heb. Fijn!