Donatien


Sinds 2005 hou ik me met veel plezier bezig met het onderzoeken en evalueren van de effectiviteit van sociaal maatschappelijke (hulp)programma’s in ontwikkelingslanden, evenals interventies binnen het Nederlandse sociale domein. Als thematisch expert op het raakvlak van kinderrechten, gender, voorlichtingscampagnes en beleidsbeïnvloeding, heb ik vele onderzoeksverslagen geschreven en begeleid in opdracht van maatschappelijke organisaties en overheden. Daarvoor werkte ik 3 jaar als onderzoeker aan de Universiteit van Groningen, waar ik vooral fundamenteel theoretisch onderzoek uitvoerde, en ook studenten begeleidde. Als Sociaal Psycholoog ben ik aan de Universiteit van Utrecht opgeleid als kwantitatief onderzoeker, maar in het toegepaste onderzoek dat ik uitvoer gebruik ik deze onderzoeksmethodes met name in combinatie met participatieve kwalitatieve methodes. Als scriptiebegeleider pak ik graag een coachende rol en vind ik het inspirerend om studenten in hun kracht te zetten.

Naast mijn werk hou ik van zeilen en reizen, en het liefst een combinatie van die twee. In 2016-2018 zeilde ik met mijn gezin vanuit Nederland een ‘rondje Atlantic.’ Op het vaste land houd ik van een lange wandeling en gezelligheid met vrienden.

Student Medische Wetenschappen

Ik denk dat ik last van faalangst heb. Dat zorgde bij mij voor veel moeite om te beginnen aan mijn verslag. Door niet te lang over het probleem te praten, maar snel inhoudelijk te werk te gaan, had de begeleiding goed resultaat.