Donatien


Sinds 2005 hou ik me met veel plezier bezig met het onderzoeken en evalueren van de effectiviteit van sociaal maatschappelijke (hulp)programma’s in ontwikkelingslanden, evenals interventies binnen het Nederlandse sociale domein. Als thematisch expert op het raakvlak van kinderrechten, gender, voorlichtingscampagnes en beleidsbeïnvloeding, heb ik vele onderzoeksverslagen geschreven en begeleid in opdracht van maatschappelijke organisaties en overheden. Daarvoor werkte ik 3 jaar als onderzoeker aan de Universiteit van Groningen, waar ik vooral fundamenteel theoretisch onderzoek uitvoerde, en ook studenten begeleidde. Als Sociaal Psycholoog ben ik aan de Universiteit van Utrecht opgeleid als kwantitatief onderzoeker, maar in het toegepaste onderzoek dat ik uitvoer gebruik ik deze onderzoeksmethodes met name in combinatie met participatieve kwalitatieve methodes. Als scriptiebegeleider pak ik graag een coachende rol en vind ik het inspirerend om studenten in hun kracht te zetten.

Naast mijn werk hou ik van zeilen en reizen, en het liefst een combinatie van die twee. In 2016-2018 zeilde ik met mijn gezin vanuit Nederland een ‘rondje Atlantic.’ Op het vaste land houd ik van een lange wandeling en gezelligheid met vrienden.

Student WO Bestuurskunde

Het is goede en snelle begeleiding. Ik kreeg niet alleen inhoudelijke begeleiding, maar ook begeleiding bij het proces. Als ik vast zat met schrijven hielp het mij heel erg dat ik begeleiding had. Mijn ervaring is dat er op de universiteit weinig begeleiding wordt gegeven. De begeleiding was voor mij precies de stok achter de deur die ik zocht. Het heeft er aan bijgedragen dat ik mijn scriptie zonder vertraging in kon leveren, en dat heeft mij collegegeld gescheeld. Ik vond het fijn dat ik in één keer voor 10 uur kon betalen en achteraf geld terugkreeg omdat we minder uren nodig hadden.